The Joe of Wall Street

The Joe of Wall Street

Tőzsdei megbízások használata

2016. július 12. - Csige Joel

Mai nap arról fogok írni, hogyan lehet a tőzsdén eladni-vásároloni.

3 különböző módon tehetjük ezt meg.

Az első a piaci áras megbízás, azaz amikor adjuk a megbízást akkor éppen az aktuális áron fogja megvásárolni vagy eladni az adott részvényt. Itt megjegyezném hogy nem szükséges értékpapírral rendelkezzünk ahhoz hogy eladjuk, hiszen a pozíciónk zárásakor vissza vásároljuk őket, mi pedig megkapjuk jó esetben a nyereségünket, a másik estben... azt hagyjuk,  reméljük nem kerül rá sor :)

A vásárlás második módja a limitáras megbízás, ezt akkor használjuk ha egy bizonyos árhoz kötjük a belépésünket. Vásárlás esetén a jelenleginél egy alacsonyabb árat szabunk meg, arrra számítunk hogy attól az ártól kezdve a papírunk érteke emelkedni fog. Eladás (short) esetén a jelenleginél egy magasabb árat határozunk meg beszállóként, onnantól kezdve számítunk az árfolyam esésére.

A Stop megbízás az első hallásra érdekes lehet, lássuk miért. Tegyük fel hogy a jelenlegi árfolyam 100, én azt mondom hogy akkor vásárolok, ha az árfolyam eléri a 110-et... (Miért vennék drágábban, ha most olcsóbban megvehetném??) Azért mert úgy gondoljuk, amíg 100 körül mozog az árfolyam, bármelyik irányba elmozdulhat, de ha eléri a 110-es küszöböt, akkor az már egy pozitív irányú trendnek tekinthető, innentől számíthatunk a további emelkedésre.

Na mostmár ezt is tudjuk, hamarosan jelentkezem

Joe

A bejegyzés trackback címe:

https://joebrocare.blog.hu/api/trackback/id/tr168882680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Máté Csige 2016.07.12. 20:18:48

Ma is okosabb lettem :)

Csige Joel 2016.07.12. 20:19:59

Ennek nagyon örülök! :)
süti beállítások módosítása